Prins Maarten d’n Uurste

Pierewaaiers en Pierewaaierinnekes,

Carnaval,

Al jaren vind ik Carnaval een prachtige tijd waar ik met ons gezin altijd met volle teugen van geniet. Wagen bouwen voor de optocht, avonden vol plezier en lol met buurtgenoten. Zo ook Carnaval 2016 onder de fantastische leiding van Prins Jos d’n derde en zijn gevolg. Een geweldig dorpsfeest wat elk jaar weer enorm veel pierenwaaiers aanzet tot heel veel ludieke  acties.

Eind oktober, onderweg naar Duitsland…telefoon…Martien Kusters….. Maarten ik heb een vraag over het kunstgrasveld en  kende proate? Ik bel ook om te vragen of je Prins Carnaval wil worden!! Toen was het even stil. Ik zeg op welke vraag moet ik eerst antwoorden?

Maar mijn gevoel zei meteen   “ja”. Thuis natuurlijk bestuursvergadering gehad met Jacqueline en allebei waren we om! Dan volgt een tijd met heel veel mooie momenten die je maar met weinig mensen kunt delen, pak ,foto’s , onderscheiding enz. En dan de periode rond kerst en nieuwjaar, echt een uitdaging om het geheim te houden. Maar wel mooie momenten hoor, dan besef je weer hoe het Bakel bezig houd.

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Maarten Manders, 46 jaar. Zoon van Frans en An Manders, geboren en getogen op den Hollevoort. 20 jaar getrouwd met Jacqueline, een Peelstrekelinneke. Ons Lindy Jur en Auke maken ons gezin compleet.

Samen met onze Peter heb ik een handel en transport bedrijf en we zetten het bedrijf voort wat ons pap en mam hebben opgericht. Jaren lang in handel en transport van varkens, maar inmiddels zijn we op  allerlei gebieden actief in de logistiek wat ons werk spannend en uitdagend houd.

Bavos speelt al bijna 40 jaar een belangrijke rol in mijn leven, sportief en sociaal heb ik hier altijd heel veel plezier. Voor 30 jaar fietste ik als enigste in de familie Manders naar de voetbal club. Inmiddels zijn er erg veel actief op een voetbalveld, dat vind ik skön!

Graag ben ik op een feestje en lust ik een potje bier, in de toekomst gemaakt van ons eigen Hop, een nieuwe uitdaging waar we erg veel zin in hebben.

Maar nu is het dan zover, Carnaval 2017 kan wat ons betreft beginnen. We hebben er enorm veel zin in en gaan er met alle Pierewaaiers en Pierewaaierinnekes met volle teugen van genieten en er een skönne Carnaval van maken, want

LIEVER EEN RITJE GEMIST, DAN WIR TE LOAT OP DI FIST….

Prins Maarten d’n uurste