Prinsenkeuze Bakel een dorpsaangelegenheid

Het is anno 2016 en de moderne media is meer en meer aanwezig in de samenleving. Je ziet iedereen voortaan op internet, sociale media is niet meer weg te denken en zonder telefoon hoor je er niet meer bij. Moderne tijden vragen moderne manieren, zo gaan de Pierewaaiers Bakel ook viraal en zetten de Prinsenkeuze online.

Prinsenkeuze voorheen een privilege voor enkel leden van de Pierewaaiers, maar dat gaat veranderen. De Pierewaaiers kwamen tot conclusie dat op de Prinsenkeuze meestal dezelfde namen verschenen. Wat ook verklaarbaar is omdat ieder jaar dezelfde mensen mogen kiezen. Daarom wordt de keuze dit jaar online gezet en kan iedere inwoner uit Bakel namen doorgeven van personen die hij/zij graag Prins ziet worden in Bakel.

Het werkt als volgt, men gaat naar prinskeuze.pierewaaiersbakel.nl en volgt aldaar de instructies. Alle namen die doorgegeven worden, worden verzameld op een lijst waarna uit deze lijst de nieuwe Prins Carnaval 2017 wordt gekozen. Desbetreffende link staat online van zondag 25 september tot zondag 2 oktober. Dus iedereen heeft een week de tijd om te kiezen. Dit geldt voor iedereen dus zowel leden als niet leden.

We hopen dat iedereen massaal gaat meedoen met het opgeven van namen zodat we ook dit jaar weer een mooie Prins krijgen die gaat regeren over het Pierewaaiersrijk.