Pierepaar: Rolf Tijsma en Daniëlle Smulders

Rolf

Ik ben Rolf Tijsma. Oudste in een rij van vijf, zoon van Erik en Wilma Tijsma. Ik heb drie zussen (Jolijn, Eline en Madelon) en de meesten zullen mijn broer Tijn wel kennen als kletsmajoor op de Bonte Avonden. Ik ben opgegroeid aan de Helmondsestraat en daarna op ’t Hagelkruis, waar het met een zeven-persoons huishouden altijd druk maar heel gezellig was. Op de Kleine Kapitein een geweldige schooltijd gehad en nog les gehad van ons mam. Ik ben in 2012 getrouwd met Sanne, met wie ik alweer ruim 16 jaar samen ben. Samen hebben wij drie kinderen: Tim van 11 jaar oud, Luuk van 9 jaar en dochter Nine van 8 jaar. Sanne heb ik ontmoet in The Ocean in Deurne, waar ik destijds barman was. Sanne werkte af en toe bij de Borrel en na het poetsen ’s nachts was er altijd nog een after met het personeel van beide café’s. Op een nacht zag ik Sanne zitten en dacht ik: ‘da wordt de minne’. Wij wonen nu alweer ruim 7 jaar aan de Neerstraat, naast de record-Prins (3 jaar op rij) van het Pierewaaiersrijk.

Sanne en ik sporten zelf regelmatig en dragen ons steentje bij aan het rijke verenigingsleven in Bakel door bij Yellow Sox jeugdteams te trainen en coachen en (horecabloed kruipt waar het niet gaan kan) in de kantine van de sporthal achter de bar te staan. Daarnaast zit ik in de MR van de Kleine Kapitein, dat doe ik nu voor het vierde jaar op rij met veel plezier. Onze kinderen basketballen bij Yellow Sox en voetballen bij Bavos. Daarnaast slaan zij regelmatig een balletje bij de Sprenk en Tim speelt nog saxofoon. 

Doordeweeks werk ik als HR Directeur, dit doe ik sinds een paar jaar. Daarvoor heb ik jarenlang als bedrijfsjurist gewerkt bij verschillende internationale bedrijven.

Danielle en ik kennen elkaar van Yellow Sox, waar haar man Rob ook speelde. Rob en ik waren destijds al bevriend en we gingen samen regelmatig op stap, Danielle volgde al gauw (die joeg achter Rob aan natuurlijk!). Sinds jaar en dag delen we een heel leuke en hechte vriendengroep en zien we elkaar regelmatig tijdens leuke borrelavonden, feestjes en weekendjes weg en soms vakanties.

Toen Kayl mij afgelopen herfst belde, had ik niet meteen verwacht dat wij nog eens gevraagd zouden worden, maar nu is het dan eigenlijk zo ver! Ik riep ook meteen ‘ja!’ tegen Kayl, en na thuis overlegd te hebben (bedankt voor de tip Kayl 😉) kreeg ik een dag later te horen dat Danielle ook ‘ja’ had gezegd.

Daniëlle

Ik ben Daniëlle Smulders – Meulendijks. Geboren en getogen op de Rijpelberg te Helmond. Vroeger heette het Bakel, zouden mijn ouders Johan en Marij zeggen. Tussen de varkens en de paling ben ik, samen met Joost, Kristel en Paul opgegroeid. Met de fiets fietsten wij naar de Willibrordusschool in Bakel toe. Van de Rijpelberg te Helmond ben ik samen met Rob, waarmee ik 8 jaar getrouwd ben, verhuisd naar de Waterlaat te Bakel. Inmiddels zijn wij 23 jaar samen, zo lang kom ik dus ook al bij Cor, Lenie, Anne en Jesse thuis in de Duinroosstraat. Onze liefde is ontstaan tijdens de Boerenbruiloft in het jaar 2000. Daar waren wij toen met Yellow Sox.

Rob en ik hebben samen 3 kinderen: Fiene van 11 jaar, Joep van 9 jaar en Fer van 5 jaar. Met z’n allen zijn wij actief binnen diverse Bakelse verenigingen. Zowel sportief – als vrijwillig steken wij de handjes uit de mouwen bij Yellow Sox en De Sprenk. Onze kinderen zijn ook actief bij voetbal, basketbal, tennis en judo.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het basisonderwijs als ambulant begeleider. Naast deze baan run ik natuurlijk ook het huishouden en manage ik de gezinsagenda.

Samen met Rolf heb ik in de MR van De Kleine Kapitein gezeten. Na 4 jaar MR ben ik nu lid geworden van de oudervereniging waar ik vele mooie activiteiten met andere ouders en leerkrachten mag organiseren.

Het draaiboek voor deze bruiloft ligt al even klaar en dit jaar komt het er echt van: The Big Fat Bakelse Gypsy Wedding. Over d’n top, wij zetten het dorp op z’n kop. Wij hebben er ontzettend veel zin in, om samen met jullie, ons mooie Bakel te laten kleuren in roze – goud en panterprint. Leef je uit!

Tot op The Big Fat Bakelse Gypsy Wedding!!