Prins Rick d’n Uurste

Prins Rick d’n UURSTE, getrouwd met prinses & pottebakkerinneke Chantal

  • Trotste papa van Jax & Wes wonend in een prinsenrijk aan de Gemertseweg
  • Zoon van ex-prins Frits d’n Twidde en prinses Anita uit het rijk der Kattemeppers
  • Gekozen tot 59e prins van het Pierewaaiersrijk
  • Ondernemer vanaf 2010
  • Geboren Bourgondiër
  • Straalt de hele dag en spuit af en toe

Proclamatie

Ten 11e                  Deze carnaval mag er nie gelamstraald worden

Ten 10e                 Dè iedereen int Piererijk deze carnaval mag stralen als nooit te voren

Ten 9e                    Bel je naar de zaak voor een calamiteit of klacht dan sta je tot na de carnaval in de wacht

Ten 8e                    Dat het bier uit de kraan spuit zodat iedereen straalbezopen rondfluit

Ten 7e                    Alle leden van de OVB doen deze carnaval gezellig mee

Ten 6e                    Kom op geiten dan brengen we de boel aant schijten

Ten 5e                    Met echte of nepvrienden aan het bier is het zo half vier

Ten 4e                   Op het podium met de raad, vorst en adjudant die houden mij met carnaval wel in de hand

Ten 3e                   Gezelligheid op nummer 1, dan feesten we met z’n alle en niet alleen!

Ten 2e                    Met een drankje in de hand gaan we voor een stralende carnaval in pierewaaiersland

Ten 1e                   Hi minne kapster altijd een stripke veur!

En dan zeg ik:

Deze carnaval gaan we MAXIMAAL stralen!

Pierewaaierinnekes en Pierewaaiers

We beginnen voor de verandering is ne keer andersom.

Carnaval, wat een feest, ieder jaar van mijn leven verkleed geweest. In de carnavalstijd echter een paar keer vals gespeeld door me een week te verkleden voor de apres ski party in Oostenrijk.

Na precies 30 jaar ben ik de twidde generatie van de familie die met de scepter mag zwaaien. Ik kan me nog vaag herinneren dat ik als menneke van 5 jaar oud in onze vrachtwagen zat, achterom keek door het achterraam van de vrachtwagen en zag hoe ome Rini als ééneiige tweeling prins stond te zwaaien in een papier-maché ei dat achter op de vrachtwagen stond en mee reed door de optocht. Van dat jaar staan mijn fotoboeken vol met foto’s van mij met een Pieresteek op.

Dat is mijn oudste herinnering aan waar voor mij carnaval begon in 1994. Nu precies 30 jaar later krijg ik de eer om voorop te gaan als prins Rick d’n UURSTE.

Nog een mooie carnavalsherinnering heb ik van toen ik een jaar of 11 was want toen mocht ik voor het eerst iets verfspuiten na lang zeuren en dat was een zeecontainer. Ons pap zei, spuit die container maar daar kan niks aan fout, moeten we sponsoren das een mooi karweike vur jauw om wa te oefenen. Volgens mij is het goed gekomen want ik zie de Pierrewaaierscontainer al 20 jaar staan met de carnaval in de Viltstraat.

Afgelopen kermis werd er meerdere keren geroepen Rickert gij wordt prins, dus ik zeg: hoe witte gij da nou al?!! In ’t Viltje werd dit nogmaals erg serieus besproken en ik kreeg daar spontaan een zweetaanval. Poooooh dacht ik! Hoe moet ik dá nóu wir gaan doen. Toen het wat was gezakt, lag er enkele weken later, 16 oktober op de zaak een terugbelverzoek. Dhr. Sillen had gebeld en er moest vandaag teruggebeld worden anders ging het werk naar iemand anders. Dus ik belde meteen terug en werd er opgenomen door: Martien Kusters. Ondanks de vele vragen die ik al had gehad overviel het telefoontje van Dhr. Sillen toch nogal. Na het thuis overlegd te hebben kon ik alleen maar denken aan hoe groot de eer is en hoe speciaal het is dat ik ben gekozen door mededorpsgenoten. Dankjewel daarvoor!

Wie ben ik?

Rick Meulendijks in 1989 geboren op de Bergroosstraat 28 te Bakel. Sinds 2014 samen met Chantal, getrouwd in 2018 en zijn hele trotste ouders van Jax (4) & Wes (2). Van de Bergroosstraat verhuisd naar de Gemertseweg waar we nu nog steeds wonen in het huis waarin ik ben opgegroeid.

In het dagelijks leven geef ik samen met mijn broer Stef leiding aan ons familiebedrijf dat sinds 1980 bestaat. Wij geven metalen een langer en duurzamer leven door het stralen, spuiten en poedercoaten hiervan. Ik wilde vroeger niks liever als mee naar “de zaak”, na een paar jaar op zaterdag mee geholpen te hebben zei ik tegen ons pap toen ik een jaar of 10 was dat het logo op het pand niet klopte. Er stond Gebroeders Meulendijks maar volgens mij moest daar Gebroeders Meulendijks & zoon staan. Ome Rini en ons pap vonden het erg grappig echter is het nooit veranderd. Dus heb ik & ZN zelf maar met een spuitbus op een afvalcontainer gespoten waar de naam Meulendijks al op stond.

 Ik heb altijd veel interesses gehad en nog meer hobby’s. Als je het aan mijn vrienden vraagt beginnen ze hard te lachen en zeggen ze dat ik alle sporten een week gedaan heb. (Echt nie, 2 weken!!) Hetgeen wat ik het langste volhouden heb is kleiduivenschieten dat is en blijft leuk echter doe ik dat te weinig. Dat komt door de meerdere verplichtingen die ik zelf ben aangegaan. Ik werk en klus veel maar op zondag ben ik er vooral voor ons gezin en in de zomer gaan we met mooi weer varen.

Zo ben ik ook voorzitter van Ondernemersvereniging Bakel, zit ik in de Bakelse kermiscommissie en zoeken we ieder jaar een mooie kerstboom voor in het centrum.

Nu jullie wat meer van mij weten zeg ik:

Deze carnaval gaan we MAXIMAAL stralen!