Boerenbruidegom Thijs Hurkmans en Boerenbruid Marlie Bouwmans

Hai, Ik zal mezelf eerst ffkes voorstellen. Ik ben Thijs Hurkmans zoon van Peter en Maria Hurkmans, van de Helmondsestraat en woon op mezelf in de Emmastraat. Sinds een half jaar werk ik met veel plezier thuis in de zaak, waar ik samen met ons pa nog iets moois wil opbouwen.

2 avonden in de week ben ik te vinden bij het Jeugdhuis van Jong Nederland Bakel waar ik samen met de “jongens van de loods” zorg dat alles uitgegeven en gerepareerd wordt voor Sport & Spel.

Verder drink ik graag een potje bier met mijn vrienden De Bakelse Boeruhh.

Hobby’s zijn er ook in overvloed, zo rij ik ger een reundje door Bakel en omgeving in min Dafje of op dun tractor. Der gi natuurlijk ook wel is iets kapot en dat maken we zelf dan weer.

Verder hoop ik er dit jaar een kei skon carnavalsjaar van te maken samen met Marlie. En daar twijfel ik geen moment aan! Op naar un skonne carnaval!!!

Ik ben Marlie Bouwmans, de jongste dochter van ons moeder Ferdinanda Beekmans van achter op ‘t Grotel en Ex-prins Twan d’n 1e, witte wel die van d’n Aarleseweg. Daor ben ik samen mi ons Liza, die krek wa ouwer is dan ik, opgegroeid met den kraan, loader en het hil spul.

Tiggeworig woon ik op d’n Hendrikstraat achteraan richting de Zandseberg. Ik dacht des hendig vur als het snuwt ken ik daor vanaf skien mar dè valt nog flink tegen want d’r valt hier in Baokel noavenant ginne snuw. 

Want ge zalt wel denke die heb ik allang nie gezien mi de carnaval mar da kumt omda ik 7 jaor half in Gerlos (Oostenrijk) en half in baokel heb gewont. 

Heb mar ginne schrik carnavallen verleerde nie hendig en ik zal maar zouwe zeggen in Oostenrijk gaon ze ook Ger-Los!

Tegenworrig blief ik gewoon in Baokel en werk ik bij Jos Kanters Groenvoorziening in Boering, daor zurg ik da t allemaal goed loopt. Vurig jaor meende ik dak nog wa tijd te veul ha en ben ik mi een goei vriendinneke van bove de rivieren een eigen reisorganisatie begonnen, WANTON Travel. 

Wai organiseren wintersportreizen vur bedrijven en grote groepen. 

In m’n vrije tijd gao ik ger mi wa vrienden naar wa ouwe muziek luisteren of naar festivals zoals Pinkpop.

Di jaor ga ik samen met Thijs en de rest van Baokel er een skon fistje van maken, ik hoop da gullie allemaal komt.