Prins Pieter-Jan d’n Uurste

Goeijendaag Pierewaaiers en Pierewaaierinnekes! 

Al 13 jaar ben ik actief als Raadslid van de wijze Raad van 11 van de Pierewaaiers! Super leuk om hiervan deel uit te mogen maken, actief organiseren van de carnaval, opbouwen van de verschillende activiteiten én de feestvreugde in het dorp mee te maken! Te zien hoe prins na prins de carnaval als fantastisch ervaart! Onze taak is natuurlijk veel meer dan alleen op het podium zitten bij de Bonte Avonden! Door mijn taak in het boerencomité en de hoofdrolspelers heb ik veel contact met de voorzitter van de vereniging. Toen ik op 28 oktober gebeld werd, was de verrassing dan ook enorm toen het ging om dragen van die ene witte steek met veren en niet om ons nieuwe boerenbruidspaar! Geweldig, en een hele spannende tijd brak aan! Een nieuwe tijd, van oppas regelen en smoesjes  verzinnen en leugens vertellen! 

Ik zal me verder voorstellen, in Helmond ben ik geboren en getogen. Daar ben ik opgegroeid op de boerderij (varkens) van mijn ouders Jan en Hanneke Raijmakers-Sanders op d’n Oude Dierdonk. En in 2005 ben ik naar Bakel verhuist om samen te gaan wonen met Karin Leenders, geboren en getogen in Bakel. In 2008 zijn wij getrouwd en samen hebben wij 3 fantastische kinderen, Janske, Kaat en Ries. Wij wonen aan de Neerstraat net buiten het dorp. Mijn hobby op de boerderij was voornamelijk buiten ravotten. En dat is eigenlijk wel zo gebleven. Mijn vader, welke helaas veel te vroeg overleed, had als liefhebberij tuinieren en dit heb ik van hem overgenomen. Het is mijn vak om als projectleider bij BTL mooie, leuke en praktische invullingen te bedenken mbt groene projecten, deze aan te leggen en te onderhouden. Dát probeer ik thuis ook toe te passen door in de moestuin diverse groenten te kweken. En de speel- en siertuin te onderhouden en aan te passen daar waar ruimte is. Een frisse wandeling maken in de bossen met het gezin vinden wij erg fijn. Dorpsactiviteiten nemen we graag mee in onze agenda om te genieten van het bruisende hart van Bakel. Een vaste sport heb ik niet, hoewel ik graag een klein rondje fiets op de renfiets. Hier neem ik graag onze oudste dochter mee (om mij te ondersteunen). Daarnaast ben ik dus een fervent carnavals liefhebber, en ben ik actief in Raad van Elf, boerencomité en het bestuur. Ons vrouw is zeer actief trompettist bij hofkapel, harmonie en Aalander Muzikanten. Deze hobby is haar met de paplepel ingegeven door haar vader, welke enkele jaren geleden overleden is. Door deze hobby zit er ook dit jaar weer muziek in de Carnaval! 

Wij hebben er in ieder geval KEI veel zin in om er met jong én oud een geweldige carnaval van te maken! Samen met ons fantastische jeugdprinsenpaar én boerenbruidspaar gaan wij deze carnaval voorop met de volgende woorden: 

Carnaval 2020 …… Wai klappen d’r tegenaan!! 

Prins Pieter-Jan d’n Uurste